Συνταγές
Κανταΐφι και σαραγλί ταυτόχρονα, για διπλή απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο Βυρυτού
Σπορέλαιο..
Καρύδι τριμενο 3 κούπες( ή …και αμύγδ…φουντούκι)
2 βανίλιες
2κ.σ.ζάχαρη
1κ.σ.κανέλα
Λιγο γαρύφ.και μοσχοκάρυδο(1κ.γλ.και τα δυο)
5 φρυγανιες τριμ.
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτ.ζάχαρη
1 και μισο νερό
2 κ.σ.λεμόνι
Όταν κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε 3 γεματες κουταλιες σούπας μέλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε τα υλικα της γεμισης….απλώνουμε 1 φύλλο..το λαδωνουμε βαζουμε άλλο 1 απο πάνω..
Ριχνουμε γεμιση…και με τη βοήθεια μιας βεργας τυλίγουμε…σουρώνουμε και βαζουμε στο ταψί
Οταν τα κανουμε όλα…κοβουμε κομ….ρίχνουμε απο πάνω 2 κουπ.τσ.σπορέλ.και ψήνουμε…
Όταν βγει απο το φουρνο ρίχνουμε το ζεστο σιρόπι…
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.