Συνταγές
Παραδοσιακά και πολύτιμα τηγανόψωμα γεμιστά με φέτα – Η γεύση ανεπανάληπτη . .
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Karolina Mega – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Απλή παραδοσιακή συνταγή μα τόσο νόστιμη
Υλικα:
1 kg αλεύρι Γ.Ο.Χ
700 γρ. Φέτα τριμμενη με το χέρι
Μισο κρασοποτηρο ελαιόλαδο
2μιση φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 κουτ.κοφτες γλυκου αλάτι
1 κοφτή γλ.ζαχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ριχνουμε σε λεκανιτσα τη μαγιά το χλιαρό νερό τη ζάχαρη το λαδι το αλάτι και ανακατεύουμε, αφηνουμε 5 λεπτά.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμωνουμε ωσότου γινει μια εύπλαστη ζύμη και δεν κολλάει αν χρειαστει λιγο λαδάκι ακόμα προσθετουμε.
Σκεπαζουμε με πετσέτα και αφηνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Παιρνουμε ζυμη σχεδον στο μέγεθος της γροθιάς και με απλες κινησεις με πλαστη ανοίγουμε φύλλα οσο στο μεγεθος του τηγανιού(δε χρειάζεται ιδιαίτερη μαεστρία).
Στο ενα φύλλο ριχνουμε πολυ λιγο ελαιόλαδο βαζουμε φετα τριμμένη με το ματι και βαζουμε απο πανω το αλλο φύλλο και κλεινουμε πολυ καλά γυρω γύρω πατώντας με τα δάχτυλα (εννοειται μπορειτε να φτιαξετε με οτι γέμιση θέλετε ή σκετα)
Σε τηγάνι με ηλιέλαιο και μέτρια φωτιά μολις ροδοκοκκινησουν γυρναμε κ απο την αλλη πλευρά κ τοποθετουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας.
Περίπου βγαίνουν 8 Μεγάλα τηγανοψωμα
Η Συνταγή είναι από κ. Karolina Mega – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.