Συνταγές
Ωραία Ιδέα για πιτάκια με φέτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Klairi Papakiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
1 κιλό αλεύρι – φαριναπ που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μαγιά
1 κτσ. ζάχαρη
3/4 του ποτηριού λάδι, 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
2 ποτήρια νερό χλιαρό
Γέμιση
300 γρ. φέτα
300 γρ. μυζήθρα χωρίς αλάτι
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
2 αυγά κτυπημένα
2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης να ενωθούν μεταξύ τους.
Μοιράζουμε την ζύμη στα τέσσερα. Ανοίγουμε ορθογώνια φύλλα.
Βάζουμε στην άκρη του φύλλου γέμιση τυλίγουμε σε ρολό.
Τα περνάμε με κτυπημένο αυγό και τα τυλίγουμε με σουσάμι. Κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια.
Τα παρουμε λίγο με την παλάμη. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Klairi Papakiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Τυροπιτάκια αφρός σε μηδέν χρόνο και θαδαιόπιτα – υπέροχα φτιαγμένα και τα δύο.
Η εκτέλεση είναι από κ. Baitsa Papafilipou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 γιαούρτι
Μισό κεσεδάκι ηλιέλαιο
2 αυγά
Μία πρέζα αλάτι
400 γρ. φέτα
Ένα μπέικιν
Αλεύρι όσο πάρει να μην κολλάει
Εκτέλεση
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα πλάθουμε, από πάνω τα αλείφουμε με αυγό.
Ψήσιμο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
Υλικά
500 gr. φαρίνα
250 gr. ζάχαρη
150 ml. ηλιέλαιο
150 ml. Νάμα κρασί εκκλησιαστικό
200 ml. χυμό πορτοκάλι
1 κτγ. μαχλέπι
1 κτγ. μαστίχα
*Προσοχή με το μαχλέπι γιατί πικρίζει εάν βάλουμε πολύ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 με 60 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
Πασπαλίζουμε όταν κρυώσει με ζάχαρη άχνη.
Ταψί Νο.32.
Η Συνταγή είναι από κ. Baitsa Papafilipou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Σούλα Λεβεντη.