Συνταγές
Πεντανόστιμα και λαχταριστά τυροπιτάκια με φέτα και ανθότυρο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εβαλα σε μια λεκάνη 350 γρ. αλεύρι, 2 κτσ. ελαιόλαδο, λίγο ξύδι, λίγο αλάτι και νερό.
Με το μάτι να γίνει το ζυμάρι λείο, όχι πολύ μαλακό, το άφησα να ξεκουραστεί και ετοίμασα την γέμιση με φέτα, ανθότυρο και λίγο πιπέρι χοντρό, σπασμένα με το χέρι.
Μετά πήρα το ζυμάρι, έκοψα έξι μπαλίτσες, τις άνοιξα όσο ένα πιατάκι του καφέ, έβαλα λίγο μινερβίνη και ακόμα ένα ανοιγμένο ζυμαράκι.
Τα άφησα να ξεκουραστούν και μετά με λίγο νισεστέ, άνοιξα 3 φύλλα τα έκοψα λουρίδες .
Στην άκρη έβαλα λίγο γέμιση, λίγο καλαμποκέλαιο με το πινέλο και τύλιξα σε τρίγωνα.
Τα έψησα στους 180 βαθμούς.
Η συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Υπέροχα κρουασάν που είναι τέλεια φτιαγμένα – αφράτα και απολαυστικά γεμιστά με φέτα και Φιλαδέλφεια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Amygdalia Traioy-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Maria Terzidou”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ ένα μπολ διαλύουμε 3 φακελάκια ξηρή μαγιά με 1 ποτήρι νερό. Προσθέτουμε 200 γρ. ζαχαρούχο, 4 αυγά, 2 κτγ. αλάτι, 1 φλυτζάνι σπορέλαιο, 1 ποτήρι νερό ακόμη και 1300 γρ. αλεύρι γοχ., (εγώ έβαλα λίγο παραπάνω), μέχρι να φτιάξουμε ζύμη εύπλαστη και μαλακή.
Την αφήνουμε για 40 λεπτά σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 κομμάτια, περίπου 400 γρ. το κάθε κομμάτι, το ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο και κόβουμε 8 τρίγωνα. Γεμίζουμε με 1 κουταλιά από την γέμιση, (300 γρ. φέτα με 1 συσκευασία Φιλαδέλφεια), τυλίγουμε σε κρουασάν, τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με 1 αυγό, αφήνουμε αλλά 30 λεπτά να φουσκώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 με 25 λεπτά. Αν τα κάνουμε λίγο πιο μικρά τότε τα ψήνουμε για 15-17′.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Amygdalia Traioy-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Maria Terzidou”