Συνταγές
Άπαιχτα τρίγωνα πανοράματος με πλούσια κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”
Το καλύτερο είναι αν υπάρχει νωπό φύλλο καλό, από σωστό εργαστήριο, και βούτυρο καλής ποιότητας τότε θα πετύχει σίγουρα
Εκεί βασίζονται όλα!
Υλικά
1 λίτρο γάλα φρέσκο,
4 αυγά,
200 γρ ζάχαρη,
120 γρ κορν φλάουρ,
2-3 βανίλιες κάψουλες
50 γρ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τις βανίλιες να ζεσταθεί. σε ένα άλλο μπωλ, βάζουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και ανακατώνουμε
Προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά με σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο χυλό. Προσθέτουμε στη συνέχεια λίγο από το ζεστό (όχι καυτό) γάλα της κατσαρόλας και ανακατώνουμε και πάλι.
Προσθέτουμε το μίγμα του μπωλ στο γάλα της κατσαρόλας και ανακατώνουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει η κρέμα. Μόλις και αρχίσει να πήζει η κρέμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε και πάλι το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες
Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατώνουμε συνεχώς και πάλι, μέχρι να λυώσει το βούτυρο και να έχουμε μια ομοιόμορφη εμφανισιακά κρέμα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα, την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο
Για να τη χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια, την κτυπάμε και πάλι με σύρμα ή με μίξερ για να αφρατέψει, προκειμένου να είναι εύχρηστη όταν θα την βάλουμε στο κορνέ.
Αν θέλουμε να είναι λιγότερο σφιχτή η κρέμα (παράδειγμα για μιλφέιγ) θα αντικαταστήσουμε 20-30 γραμμάρια κορν φλάουρ με αλεύρι…..
Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”