Συνταγές
Σπιτικοί Λουκουμάδες, εύκολοι και τραγανοί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Σοφία ΧατζηΜάρκου – “Οι συνταγές της Βασιλικής”
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
4 κ.σ ελαιόλαδο
4 ποτήρια νερό χλιαρό
1 κ.γ αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά :
αρχικά το αλεύρι, τη μαγιά και ανακατεύουμε.
Έπειτα ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση της λεκάνης και προσθέτουμε το λάδι και το νερό αφού πρώτα βάλουμε το αλάτι, ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένας χυλός.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε θερμό και ξηρό περιβάλλον για 30-45 λεπτά έως να διπλασιαστεί ο χυλός
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει.
Έχουμε ένα ποτήρι με νερό και μέσα βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο απορροφητικό χαρτί για να τραβάει το λάδι από το τηγάνισμα των λουκουμάδων.
Όταν το λάδι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία βάζουμε το χέρι μας στο μπολ με τη ζύμη, παίρνουμε ζύμη με το χέρι μας και αρχίζουμε να την κλείνουμε μέσα στο χέρι μας.
Αυτή ξεκινά να ξεχειλίζει ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα. Με το κουταλάκι στο άλλο χέρι παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη τις οποίες αφήνουμε να πέσουν μέσα στο τηγάνι.
Κάθε φορά πρέπει να το βουτάμε στο νερό και μετά να κόβουμε το χυλό από το χέρι μας, με μια τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε και τους αφήνουμε να ψηθούν.
Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ ρόδινο χρώμα και τους αφαιρούμε από το τηγάνι. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσουν όλοι.
Για το σερβίρισμα :
περιχύνουμε μέλι, κανέλα για πασπάλισμα και καρύδια τα οποία έχουμε περάσει στο μπλέντερ.
Η Συνταγή είναι από κ. Σοφία ΧατζηΜάρκου – “Οι συνταγές της Βασιλικής”