Γλυκα
Ένα διαφορετικό, νηστίσιμο Εκμέκ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από foodaholics.gr
ΥΛΙΚΑ
250 ml φυτική κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας
Φρυγανιές
Κρέμα
2 λίτρα γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
120 γρ αλεύρι
60 γρ νισεστέ
200 γρ ζάχαρη
3 βανίλιες
50 γρ μαργαρίνη
Σιρόπι
275 γρ ζάχαρη
200 ml νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την ζάχαρη να γίνει καραμέλα. Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε να γίνει σιρόπι. Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ.
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να βράσουν. Όταν αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και ενσωματώνουμε την μαργαρίνη και τις βανίλιες.
Βουτάμε τις φρυγανιές στο κρύο σιρόπι και τις απλώνουμε σε φόρμα 28×20 εκατοστά, που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε την χλιαρή κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος ή την κρύα κρέμα καρύδας σε σαντιγί.
Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό και πασπαλίζουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί: