Συνταγές
Σοκολατάκια με καρύδα.. σκέτη μούρλια τα κεράσματά μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. καρύδα
1 κουτί περίπου αφήνω λίγο ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. κουβερτούρα
3-4 κτσ. λάδι ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ζαχαρούχο με την καρύδα σε ένα μπολ.
Ανακατέυουμε πολύ καλά! Το βάζουμε στο ψυγείο 3 ώρες να σφίξει.
Μετά τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βουτάμε στην κουβερτούρα που την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολα και τα αφήνουμε να σταθεροπιοιηθεί η σοκολάτα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν καλά.
Η δόση βγάζει 24 σοκολατάκια.
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Κέικ με ινδική καρύδα.
ΥΛΙΚΑ
Για 4-6 άτομα
2 κούπες ινδική καρύδα
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα γάλα
6 αυγά
250 γραμμάρια μαργαρίνη
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Όταν κρυώσει ρίχνουμε το σιρόπι.
ΠΗΓΗ