Συνταγές
Για όσους αγαπάνε τα εκλέρ, έχουμε σε πάστα ταψιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
6 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλαουτ .
μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη αν θέλετε προσθέστε η αφαιρούμε ζάχαρη. Δοκιμάζουμε.
100 γρ βούτυρο.
μια κουβερτουρα λευκή. 120 γρ.
Γκαναζ.
500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική.
400 γρ κουβερτουρα
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Μπισκότα 4 πακέτα αυτά που χρησιμοποιούμε για τον τυραμισου.
Κερασακια και αμύγδαλο για την διακόσμηση
Εκτέλεση
Στο κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το γάλα. Και όλα τα υλικά .. εκτός την λευκή κουβερτουρα ..και σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά. Και προσθέτουμε την λευκή κουβερτουρα.
Σε τάπερ η ταψί εγώ χρησιμοποίησα τσερκι. 34/24.
Αραδιαζουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε την κρέμα όπως είναι ζεστή. Και από πάνω πάλι μπισκότα
Και θα τραβήξουν υγρασία από την κρέμα
Γκαναζ
Σε κατσαρολάκι ζεστενουμε την κρέμα γάλακτος όχι να βράσει. Και την προσθέτουμε στην κουβερτουρα.
Και ανακατεύουμε. Να γίνει μια ωραία κρέμα. Και το ηλιέλαιο ..
..κάτι προσθέτουμε πάνω στα μπισκότα όπως είναι ζεστή.
Στο ψυγείο να κρυώσει. Και διακοσμούμε. Και κόβουμε.
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα για να μαγειρέψεις, η μαγεία ξεκινάει!