Συνταγές
Έτοιμο το ψωμάκι γάστρας ! Το πιο εύκολο σπιτικό ψωμί που υπάρχει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Maria Karakatsani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλέυρι γοχ.
340 γρ. χλιαρό νερό
30 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
1 κτγ. αλάτι
1/2 κτγ. ζάχαρη
2 κτσ. λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι έβαλα το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη και μόλις διαλύθηκε προσθέτουμε τα άλλα υλικά, τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και άφησα 12 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.
Μετά το έβαλα σε αλευρωμένη επιφάνεια και έκανα 3-4 διπλώματα.
Το έφτιαξα σε στρογγυλό καρβέλι, το χάραξα απαλά με ένα μαχαίρι, το ψήνουμε στους 250 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και γάστρα 35′ λεπτά με κλειστό καπάκι και 25 λεπτά στους 220 βαθμούς μετά με ανοικτό το καπάκι.
Η Συνταγή είναι από Maria Karakatsani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Λένα Τότσικα.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Αφράτο ψωμί στην γάστρα – Πολύ εύκολο!
Η Συνταγή είναι της κ. Φλωρα Χριστου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
2 κτγ. αλάτι, 1 κτγ. ζάχαρη
700 ml. νερό χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη βάζουμε αλεύρι, ζάχαρη, μαγιά, αλάτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε .
Σκεπάζουμε με διαφανή μεβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Βάζουμε την γάστρα με το καπάκι να κάψει στους 250 βαθμούς, (ρίχνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για λίγο. Βάζουμε το ψωμί στην καυτή γάστρα με τα μαζέματα προς τα πάνω. Ψήνουμε στους 230 βαθμούς, (για 30 λεπτά).
Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά.
Το βάζουμε σε σχάρα, σκεπάζουμε με πετσέτα μέχρι να κρυώσει.
Η Συνταγή είναι της κ. Φλωρα Χριστου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.