Συνταγές
Επειδή χωρίς γλυκό δεν μπορούμε.. ας φτιάξουμε σιροπιαστό κυδώνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε μπαστούνια, ένα κιλό ζάχαρη, τρία φλιτζάνια νερό, ξύλο κανέλας, γαρίφαλα, χυμός μισού λεμονιού, αμύγδαλα ασπρισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε μπαστούνια.
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε τα κυδώνια, τα μπαχαρικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για δέκα λεπτά.
Αφήνουμε ως την επόμενη μέρα.
Βράζουμε πάλι το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το γλυκό ρίχνουμε αμύγδαλα ασπρισμένα και τον χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα για να πάρει ωραίο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Ατομικά γλυκίσματα για όλα τα γούστα! ΣΦΗΝΑΚΙΑ…..ΟΝΕΙΡΙΚΑ .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σοφια Ντοκου -Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 15 ΣΦΗΝΑΚΙΑ
ΒΑΣΗ 3 ΚΟΜΑΤΙΑ ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
1 ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΝΑΝΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΘΡΥΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΕΙΚ , ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΒΑΣΗ.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ.
ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΚ.
ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΑΠΟ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΝΑΝΑ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σοφια Ντοκου -Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”