Συνταγές
Γλυκό κυδώνι με απίστευτο χρώμα βαθύ πορτοκαλί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για κάθε κιλό καθαρό κυδώνι θέλουμε:
800- 1000 γρ. ζάχαρη
2,5 μεγάλα ποτήρια νερό
1 βανίλια
4-5 φύλλα αρμπαρόριζα
Το χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
1/2 κτγ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια σε ότι μέγεθος και σχήμα θέλουμε.
Όσο κάνουμε αυτή την διαδικασία φροντίζουμε να τα έχουμε μέσα σε λεκάνη με νερό.
Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα κυδώνια από το νερό στο οποίο τα έχουμε και τα προσθέτουμε στο σιρόπι συνεχίζοντας το βρασμό.
Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν βάζουμε το χυμό λεμονιού και τα αρωματικά μας.
Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το αλάτι.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και αποθηκεύουμε σε στεγνά γυάλινα βάζα.
Η Συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Εξαιρετικά πετυχημένο γλυκό του κουταλιού κυδώνι με τέλειο χρώμα.
Τέλειο γλυκό του κουταλιού κυδώνι για να το φτιάξετε και να το απολαύσετε!
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό κυδώνια κομμένα με το μαχαίρι σαν πατάτες
700 γρ. ζάχαρη
Αμύγδαλα ασπρισμένα
Σταγόνες λεμονιού
1 φλιτζανάκι του καφέ γεμάτο ανθόνερο
2 κούπες νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το κυδώνι με την ζάχαρη και το νερό να βράσει για 15 με 20 λεπτά, για να κάνει το κόκκινο χρώμα και να είναι σκληρό το κυδώνι, το σβήνουμε και την επόμενη μέρα το ξαναβράζουμε.
Μόλις δέσει το γλυκό ρίχνουμε σταγόνες από μισό λεμόνι, τα αμύγδαλα, και το ανθόνερο !!
Τα κυδώνια να να μην ειναι πολύ ώριμα !!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δες κι άλλες συνταγές για γλυκό του κουταλιού κυδώνι!