Συνταγές
Καιρός να απολαύσετε την πιο υπέροχη πάστα Φλώρα με γλυκό του κουταλιού κυδώνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Aferdita Vladi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη τρία αυγά
Μισό ποτήρι του νερού με ζάχαρη! 5 κουταλιές γιαούρτι στραγιστό
Μισό ποτήρι του νερού με λάδι ηλιέλαιο
1 βανίλια
Αλεύρι 600 γρ.
1 αυγό για τις λουρίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Και κυδώνι γλυκό του κουταλιού όσο πάρει το ταψί 38 Φ.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα τα αυγά και την ζάχαρη και το χτυπάμε με το σύρμα, μετά ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και μετά το λάδι, την βανίλια, το ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κοσκινισμένο που φουσκώνει μόνο του, κάνω ένα μαλακό ζυμάρι, κρατάμε ένα μικρό μπαλάκι για να κάνω 10 λουρίδες.
Το άλλο ζυμάρι, το βάζουμε σε λαδόκολλα και με το χοντρό πλάστη το ανοίγουμε, το βάζουμε στο ταψί και μετά σιγά- σιγά βάζουμε το κυδώνι δίπλα τό ένα με το άλλο σε όλο το ταψί.
Μετά παίρνουμε το μικρό μπαλάκι, κάνουμε λουρίδες και μετά με ένα πινέλο τα περνάμε με αυγό.
Το ψήνουμε σε φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Aferdita Vladi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Ετοιμάστε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.