Συνταγές
Πανεύκολη και τραγανή πάστα φλώρα που πρέπει να φτιάξετε αμέσως
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Zoi Athanasiadou – “ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ🌺 live 🎥 με την Maria Kazdagli 🌺”.
ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
1 βιτάμ
3/4 της φλυτζάνας ζάχαρη
2 αυγά
2 κτσ. κονιάκ ή λικέρ
1 βανίλια
1 μπέικιν
3 και 1/2 φλυτζάνες αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Ρίχνουμε ένα- ένα τα αυγά.
Το κονιάκ, την βανίλια.
Το αλεύρι λίγο- λίγο,αλλά τις 3 φλυτζάνες μόνο.
Βουτυρώνουμε το ταψί, ρίχνουμε τη ζύμη αλλά κρατάμε λίγη για να κάνουμε τα επάνω σχέδια.
Επειδή η ζύμη μας είναι μαλακή και κολλάει, βουτάμε μια σπάτουλα στο αλεύρι και στρώνουμε, έτσι δεν κολλάει η ζύμη μας, βουτάμε αρκετές φορές στο αλεύρι μέχρι να ισιώσουμε την ζύμη.
Γύρω- γύρω στο ταψί υψώνουμε λίγο τη ζύμη για να σταθεί η μαρμελάδα μας.
Έβαλα φράουλα μαρμελάδα που έφτιαξα εγώ με φράουλες από τον μπαξέ μας, πεντανόστιμη.
Τώρα ζυμώνουμε με την μισή φλυτζάνα αλεύρι την ζύμη που κρατήσαμε, μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη.
Φτιάχνουμε μια ζύμη σφιχτή, την ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε λωρίδες, στολίζουμε την πάστα Φλώρα από πάνω όπως μας αρέσει.
Ψήνουμε μισή ώρα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Η Συνταγή είναι από Zoi Athanasiadou – “ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ🌺 live 🎥 με την Maria Kazdagli 🌺”.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..