Συνταγές
Υπέροχα γλυκά! Με το καλό να τα απολαύσετε και να τα κεράσετε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για το κυδώνι γλυκό
1.800 γρ. κυδώνι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες σαν πατάτες, 1.500 γρ. ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό, 4 φυλλαράκια αρμπαρόριζα, μισό λεμόνι στημένο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια, τα πλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό και βράζουμε για 10 λεπτά, ξαφρίζουμε, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε μέχρι το πρωί.
Ξαναβάζουμε στην φωτιά, βράζουμε αλλά 10 λεπτά, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας κατεβάζουμε από την φωτιά.
Αφήνουμε να γίνει χλιαρό σκεπασμένο με το καπάκι. Οταν γίνει χλιαρό, αποστειρώνουμε τα βάζα, βάζουμε για άλλα 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει δύο βράσεις. Ρίχνουμε το λεμόνι στημένο και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Γεμίζουμε τα βάζα, καυτά βάζα, καυτό γλυκό, κλείνουμε με το καπάκι και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Για το ρυζόγαλο
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κούπα του τσαγιού ρύζι Καρολίνα με 3 κούπες νερό, σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι.
Ανακατεύουμε, ρίχνουμε από τα 750 γρ. γάλα τα 500 στην κατσαρόλα, αφήνουμε να βράσει λίγο το ρύζι με το γάλα, και στο υπόλοιπο γάλα ρίχνω 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια με 5 κτσ. ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο.
Η συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.