Συνταγές
Κέικ πορτοκαλιού με κακάο – αφράτο και γευστικότατο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνο+ 1 κτγ. baking powder
-4 αυγά
-σχεδόν 1 φλ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι (200 γρ.)
-100 γρ. γάλα
-2 βανίλια
-λιγότερο από ένα φλ. σπορέλαιο( 190μλ)
-2 φλ. ζάχαρη
-ξύσμα πορτοκαλιού
-3 κτσ. κακάο
– 50/80 γρ. γάλα, (για το μίγμα με το κακάο)
Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα τη ζάχαρη με το σπορέλαιο καλά, μετά προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το χυμό, το γάλα, το ξύσμα, το αλεύρι, το baking και τη βανίλια .
Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μέρη. Στο ένα βάζουμε το κακάο και όσο γάλα χρειαστεί .
Αλευροβουτυρώνουμε τη φόρμα, αδειάζουμε πρώτο το λευκό μείγμα και από πάνω το μείγμα με το κακάο.
Τα ανακατεύουμε με ξυλάκι για σουβλάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 έως 45 περίπου ή ανάλογα το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Πάντα πριν βγάλουμε το κέικ το δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα σε δύο-τρία σημεία.
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!