Συνταγές
Σπιτικό γλυκό για να κεράσεις σε κάθε γιορτή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Σπυριδουλα Δημοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 1/2 πακέτα σαβαγιάρ
3 κάψουλες βανίλια
2 λίτρα γάλα
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζάνι τσαγιού κορν φλαουρ
1/2 βιταμ
4 κουταλιές σούπας κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο το βιταμ Ανακατεύω μέχρι να πήξει Τότε ρίχνω το βιταμ.Χωριζω την κρέμα σε δύο μέρη και στο ένα ρίχνω το κακάο.
Βουτάω τα σαβαγιάρ σε γάλα που έχω βάλει λίγο κονιάκ και μισή κουταλιά νες καφέ.
Στρώνω μια στρώση σαβαγιάρ και την άσπρη κρέμα.Παλι σαβαγιάρ και την σκούρα κρέμα.Στο τέλος καβουρδισμένα αμύγδαλα
Η Συνταγή είναι από Σπυριδουλα Δημοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για Υπέροχο σιροπιαστό γλυκό κανταίφι – γίνεται σούπερ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρια Μιχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα
1κιλο φυλλο κανταιφι
500γρ.καρυδια αλεσμενα στο μουλτι
1κ.γ. κανελα
250γρ.βουτυρο
Σιροπι
2λιτρα νερο
2κιλα ζαχαρη
1,5κ.σ.γλυκοζη
Εκτέλεση
Πρωτα ανοιγουμε με τα χερια μας το κανταιφι επειτα σε ενα μπολ βαζουμε τα καρυδια και ανακατευουμε καλα με την κανελα παιρνουμε λιγο απο το κανταιφι το απλωνουμε βαζουμε 1κ.γ.γεμιση και το τυλιγουμε σε ρολο βαζουμε στο ταψι και ριχνουμε απο πανω το βουτυρο λιωμενο.
Ψηνουμε στους 170βαθμους αντιστασεις για μιαμιση ωρα.Μολις κρυωσει σιροπιαζουμε με καυτο σιροπι αφου το εχουμε βρασει 20λεπτα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρια Μιχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”