Συνταγές
Αφράτα και λαχταριστά πιροσκί με λουκάνικο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 φλ. γάλα
-1 φλ. ηλιέλαιο
-1 αυγό
-1 κτγ. ζάχαρη
-1 κτγ. αλάτι
-4 φλ. περίπου αλέυρι γ.ο.χ
-1 φακ. μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πρώτα το γάλα με το λάδι την μαγιά το αυγό και την ζάχαρη να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά- σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολάει στα χέρια.
Αφήνουμε να φουσκώσει μια ώρα σκεπασμένη σε ζεστό μέρος. Μετά παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης στα χέρια μου, το ανοίγουμε βάζουμε το λουκανικάκι και το κάνω ρολάκι.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά σε αρκετό ηλιέλαιο.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αυθεντική ρώσικη συνταγή για πιροσκί (συνταγή με 3 γεύσεις).
ΥΛΙΚΑ
-400 γρ. αλεύρι
-320 ml. γάλα
-25 γρ. νωπή μαγιά
-1 κουταλιά ζάχαρη
-2 κουταλιές σπορέλαιο
-1 κουταλιά βούτυρο
-1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
Στο αλεύρι βάζουμε την μαγιά, το βούτυρο, το σπορέλαιο, το αυγό και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.
Πλάθουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και ανοίγουμε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Κόβουμε κομμάτια στο μέγεθος από ένα πιατάκι.
Βάζουμε την γέμιση της επιλογής μας, διπλώνουμε και δίνουμε σχήμα.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.