Συνταγές
Φασολάδα που την πεθυμήσαμε και υπέροχα παξιμαδάκια χαρουπιού τόσο για το πρωινό, όσο και για όλες τις ώρες..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Για την φασολάδα
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα μισό σακκουλάκι φασόλια μέτρια από χτες το βράδυ μέσα σε κρύο νερό. Σήμερα το πρωί έβρασα για 3′, πέταξα το νερό αυτό μαζί με τους αφρούς.
Βάζουμε καθαρό νερό, πρόσθεσα 2 καρότα σε φετούλες, 1 ξερό κρεμμύδι από το μούλτι, σέλινο, μαϊντανό, άνηθο, μισή πιπεριά Φλωρίνης από το μούλτι, 6 ντοματινάκια κούτσικα από το κήπο περασμένα από το μούλτι αλλά και 3-4 κομμένα στα δύο, μισό κτγ. πελτέ ντομάτας, αλατοπίπερο, ρίγανη, τζίτζερ σε σκόνη, κουρκουμά, πάπρικα γλυκιά, και λίγο καυτερή πάπρικα, μισή κούπα ελαιόλαδο, 1 μικρό κολοκυθάκι σε φετούλες από το κήπο. Έβρασα στην χύτρα για 15′ και έτοιμη.
Συνοδεύεται με ξερό κρεμμύδι και ελίτσες δικές μου περσινές.
Για τά παξιμαδάκια από χαρούπι.
Συνταγή υλικά
-1/2 κούπα καλαμποκέλαιο και μισή κούπα φυτικό βούτυρο δηλαδή μαργαρίνη
-1 φλυτζάνι του τσαγιού χαρουπόμελλο
-1 τσιμπιά αλάτι, λίγο κανέλα
-1 φλυτζάνι του τσαγιού φουντούκια και φυστίκια Αιγίνης ανάμεικτο
-1 φλυτζάνι αλεύρι από χαρούπι και το υπόλοιπο όσο πάρει αλεύρι γοχ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά, ύστερα ζυμώνουμε μια ζύμη πού να μην κολλάει στα χέρια μας.
Φτιάχνουμε 2 μπαστούνια μακρόστενα τά χαράζω και τά ψήνω στις αντιστάσεις για 10′.
Ύστερα κόβουμε κανονικά και ξαναψήνω πάλι στις αντιστάσεις στους 130 βαθμούς τώρα μέχρι να σκληρύνουν, ενώ στην αρχή έψησα στους 180.
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.