Συνταγές
Υπέροχο Κανταίφι – Πολλή ωραία ιδέα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Dimitra Varsam – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΎΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μισό κιλό Καντάφι το ανοίγω πάρα πολύ καλά,προσθέτω 300 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο κατσικίσιο η λουπαρτ, ( η καλαμποκελαιο )φτιάχνω φωλιτσα κ στο κέντρο βάζω φυστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο, κλείνω την φωλιτσα κ τοποθετώ σέ ταψακι (λαδωμένο) με υποδοχές, ψήνω σε μέτριο φούρνο έως νά ροδισουν
Σιρόπι
3,5 κούπες ζάχαρη,2,5 κούπες νερό,χυμό από μισο λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σιροπιαζω τα αφήνω νά τραβήξουν το σιρόπι όλο μέσα στο ταψακι
τά τοποθετώ μετά σε χάρτινες κάψουλες καί ένα κερασάκι στο κέντρο
* καυτό γλυκό κ πιο κρύο το σιρόπι – το γλυκό όταν βγεί από τον φούρνο αφήστε το 5 λεπτά κ το σιρόπι να είναι χλιαρό το βράζω πιο μπροστά κ το αφήνω έως να βγει το γλυκό
Η Συνταγή είναι από Dimitra Varsam – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αυτή η συνταγή θα σας τρελάνει – Για τέλεια σιροπιαστά γλυκάκια
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ 100 ml σπορελαιο, 100 γραμμαρια ζαχαρη,2 αυγα και τα ανακατευουμε με συρμα
Ριχνουμε σιγα σιγα 400 γραμμαρια αλευρι φαριναπ (εδω το ρυθμιζουμε οταν ζυμωνουμε)και 1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ
Ζυμωνουμε μεχρι να γινει λεια η ζυμη!Πλαθουμε μπαλιτσες ιδιου μεγεθους τις παταμε και τις τοποθετουμε σε λαδωμενο ταψι
Χαραζουμε το καθενα με πηρουνι,τοποθετουμε αμυγδαλο λευκο και τα.ψηνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις για 15 λεπτα
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2 ποτηρια νερου νερο με 2 ποτηρια νερου ζαχαρη,1 φετα λεμονι για 7 λεπτα
Ριχνουμε το καυτο σιροπι στα κρυα γλυκα και τα αφηνουμε 5 ωρες
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.