Συνταγές
Όλα πολύ νόστιμα – ομελέτα και ρυζότο με γέμιση από τα γεμιστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ρυζότο
Σωταρουμε στην αρχή 1 ξερό σέ φετουλες κρεμμύδι, ύστερα ρίχνω μισή πιπεριά Φλωρίνης σέ φετουλες, 1 καρότο το μισό σέ φετουλες και το άλλο μισό στο μουλτι, μισή πράσινη πιπεριά, την μισή σε φέτες και την άλλη μισή στο μουλτι, 1 Κολοκυθακι πράσινο το μισό σέ φετουλες και το άλλο μισό στο μουλτι, 2 σκελίδες σκόρδο στο μουλτι, σωταρουμε ακόμη λίγο μαζί με 1 φετουλα κολοκύθα πορτοκαλί σέ κυβακια και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
ρίχνουμε αλατοπιπερο ρίγανη, λίγο κουρκουμά και πάπρικα γλυκιά, μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο, μισή κούπα μάραθο ψιλοκομμένο, και λίγο δυόσμο, ρίχνω νερό και 1 λαχανόσουπα δική μου, το ελαιόλαδο ήταν μισό φλιτζάνι του τσαγιού, βράζω για λίγο ίσα με 15′
κατόπι ρίχνουμε ρύζι μπασμάτι και γκλασε μαζί ίσα με 1 φλυτζάνι του τσαγιού και τά δύο μαζί, βράζω για 10′ ακόμα και έτοιμο το ρυζωτο από το άρωμα γεμιστων.
Για την ομελέτα, πολύ απλά σωταρω λίγο το λουκάνικο μέσα στο τηγάνι με 3 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ύστερα Χτυπάμε στο μουλτι τά αυγά με 1 φλυτζανακι του καφέ γάλα εβαπορε λάιτ, τά ρίχνω στο τηγάνι, αφήνουμε λίγο, γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά με την βοήθεια τού πιάτου
ξαναριχνουμε στο τηγάνι να γίνει και από την άλλη πλευρά και έτοιμη η ομελέτα με τους 3 κρόκους και 2 αυγά ολόκληρα.
Έβρασα και πατζαρια για σαλάτα, τά σερβίρουμε με μηλοξυδο και ελαιόλαδο
Να σας δείξουμε και την κομπόστα μήλου που έφτιαξα χτες το βράδυ ή οποία τρώγεται κρύα από το ψυγείο καθώς και μελιτζάνες ψητές στο φούρνο με πιπεριές κέρατο. Αυτές τίς εψησα στους 200 αντιστάσεις για 35′ και ύστερα ρίχνουμε σκορδακι, μηλοξυδο και ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Είναι για όλες τις ώρες.
Για την κομπόστα μήλο..
Για 5 μήλα που έβρασα ρίχνω από 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 2 ξυλάκια κανέλας με νερό ίσα να σκεπαστούν τά μήλα. Βράζω όλα μαζί για 20′. Βάζουμε σέ μπωλ και μόλις λίγο κρυώσει ψυγείο και ύστερα απολαμβάνουμε.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.