Συνταγές
Ελαφριά και πεντανόστιμη σουπίτσα με συκωτάκια και στομάχια κοτόπουλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο με συκωτάκια κοτόπουλο
1 πακέτο στομάχια κοτόπουλο
1 ματσάκι φρέσκο κρεμιδι ψιλοκομμένο
1 ξέρω κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ ρύζι καρολινα
1 φιλτζανι ελεολαδο
1/2 ματσάκι άνηθο & μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 μεγάλο λεμόνι
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα βαζουμε τα πλυμένα στωμακια να βράζουν γιατί είναι το πιο σκληρα με νερό αλάτι και λίγο μαυροπιπερι όταν το βράζουμε καλά το ζουμί το κρατάμε για το φαγητό μας και τα στραγγιζουμε τα στωμακια
τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια σε μια κατσαρόλα έβαλα το λαδάκι τηγανισουμε ελαφρά τα συκωτάκια τα βγαζουμε σε ένα πιάτο βαζουμε το ξέρουμε κρεμμύδι μέχρι να φύγουν τα υγρά του μετά έβαλα το φρέσκο κρεμιδι και τα συκωτάκια και τα στωμακια το τσιγάρισα λίγα λεπτά
μετά βαζουμε το ζουμί από τα βρασμένα στωμακια το άφηνουμε να πάρει μια βράσει μετά βαζουμε το ρυζακι να βράζουν όλα μαζί πριν να τελειώσει το βράσιμο βαζουμε το άνηθο το μαϊντανό το αλάτι και μαροπιπερο και το ολοκληρωνο στο τέλος με το αυγολέμονο..
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για εξαίρετο σπιτικό παριζάκι με κοτόπουλο – νόστιμο και υγιεινό!
Η Συνταγή είναι από κ. Χρυσανθη Μιχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
200 γρ. κιμάς κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 ασπράδια αυγών
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βρασμένο πολτοποιημένο παντζάρι ( για χρώμα)
1 κ.σ. αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πρώτα βράζουμε σε μικρό κατσαρολακι λίγο το κρεμμύδι με το σκόρδο έπειτα σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα αλέθουμε με το ραβδομπλέντερ να γίνουν κρέμα ή μπορούμε και με το μουλτι. Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα σε χαρτί ψησίματος και το κλείνουμε καλά όσο μπορούμε σε ρόλο.
Γυρίζουμε τις άκρες αντίστροφα σαν καραμέλα. Τοποθετούμε σε μεμβράνη και το τυλίγουμε σφιχτά με τον ίδιο τρόπο. Τέλος ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που έχει ξεκινήσει ο βρασμός και βράζουμε για μία ώρα σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι.
Από μπαχαρικά μπορούμε να βάλουμε κόκκινο πιπέρι, μπούκοβο και γενικά ότι μας αρέσει.
Η Συνταγή είναι από κ. Χρυσανθη Μιχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.