Συνταγές
Ωραιότατοι Μικρασιατικοι γκιουζλεμέδες ή κατιμερια.. συνταγή της γιαγιάς που τα σκάρωνε στο γρήγορο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βίκυ Αντ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1,5 ποτήρι νερό
1 φακελάκι μαγια
Αλάτι, λίγο ξύδι
Αλεύρι όσο πάρει για να μην κολλάει στο χέρι
Γέμιση:
800γρ. Τυρί
200γρ. Γιαούρτι στραγγιστο
Λίγο δυόσμο
Ή ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το ζυμωσα, το έκανα μπαλάκια βγήκαν 17 και μετά με την χλαου ή τον πλάστη τα άνοιξα, έβαλα την γέμιση και το έκλεισα σαν φάκελο βάζοντας λίγο νεράκι να κολλήσει το ζυμάρι και να μην ανοίξει στο τηγάνι
τηγάνισα με το κλείσιμο από κάτω μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα
Συνοδεύεται τέλεια με γιαούρτι
Κανονικά δεν θέλει μαγιά αλλά την έβαλα γιατί τα θέλουμε μαλακά..
Η Συνταγή είναι από Βίκυ Αντ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Κρύες ή ζεστές, γλυκές ή αλμυρές, όπως και να τις κάνεις είναι λαχταριστές!
Υπέροχες αφράτες τηγανίτες με γιαούρτι, που απ έξω είναι τραγανές και δεν ξέρεις με τι πρώτα να τις συνοδεύσεις..
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλιτζ. γιαούρτι
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 αυγά
- 1/4 ποτηριού του νερού ηλιέλαιο
- 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι
- 1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.
2. Κοσκινίζετε το αλεύρι και χτυπάτε λίγο το μείγμα ώστε να έχετε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.
3. Ζεσταίνετε το τηγάνι και περνάτε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.
4. Βάζετε κουταλιές στο τηγάνι πατάτε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχετε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορείτε να ακουμπάτε τη ζύμη στο τηγάνι.
5. Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζετε 1-2 φορές και είναι έτοιμες!