Συνταγές
Σήμερα τρώμε φασόλια μαυρομάτικα λευκά – άκρως υγιεινό πιάτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
500γρ φασόλια μαυρομάτικα
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
Άνηθο
Ξύσμα λεμονιού
Αλάτι πιπέρι
1 φλ.του καφέ λάδι
Χυμό λεμονιού
1κ.γλ κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε για 15′ τα φασόλια και πετάμε το νερό.
Σε κατσαρόλα σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι .
Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα φασόλια, αλάτι πιπέρι,άνηθο,ξύσμα και νερό να σκεπάζει τα φασόλια και να μαλακώσουν στο μαγείρεμα.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.
Στο τέλος σε λίγο κρύο νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ,χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στο φαγητό.
Κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 5’περίπου να δέσει το φαγητό όσο μας αρέσει .
Η Συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για φασόλια ξερά με πιπεριές και μανιτάρια
Υλικά
½ κιλό φασόλια
1 ποτήρι λάδι
3 πιπεριές χρωματιστές
2 σκελίδες σκόρδο
½ κιλό μανιτάρια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. μουστάρδα
½ ποτήρι νερού λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Λεμόνι
Λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση
Βάζουμε από το βράδυ να φασόλια στο νερό.Την επομένη βράζουμε τα φασόλια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι. Ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε φέτες,το σκόρδο σε φετούλες,το φρέσκο κρεμμυδάκι και στη συνέχεια τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες.
Τα αφήνουμε να σωταριστούν και τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη μουστάρδα , το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα βρασμένα φασόλια , τα αλατίζουμε ,ρίχνουμε λεμόνι και το υπόλοιπο λάδι. Στη συνέχεια τα ενώνουμε με τα μανιτάρια , ανακατεύουμε , ρίχνουμε λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!