Συνταγές
Εύκολη συνταγή για γίγαντες στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Tatjana Mico – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Υλικά
-300 γρ. φασόλια γίγαντες από την Καστοριά
-2 ξερά κρεμύδια ψιλοκομμένα
-2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-2 κτσ. σέλινο ψιλοκομμένο
-2 κτσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 φυλλαράκια δάφνη
-2 cm τζίντζερ
-3 φρέσκες ντομάτες κομμένα σε κύβος
-1 κουτάλι πάπρικα
-1/2 κτγ. κουρκουμά
-1 κνορ
-1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
-αλάτι, μαυροπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα φασόλια μου είναι περσινά γιατί τα καινούργια αρχίζουν από τέλος του μήνα.
Πρώτα βάζουμε τα φασόλια σε νερό να φουσκώσουν από το βράδυ.
Τα ξεπλένουμε καλά τους δίνουμε μία βράση, τα ξεπλένουμε ξανά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα για βράσιμο γύρω στα 25 έως 30 λεπτά γιατί τα Καστοριανά φασόλια βράζουν γρήγορα.
Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα καρότα για να τσιγαριστούν μέχρι να μαλακώσουν.
Μετά βάζουμε την ντομάτα και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα του, βάζουμε και το κνορ τα αρωματικά και τα μπαχαρικά και στην συνέχεια το βάζουμε μαζί με τα φασόλια στο πιρέξ και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε.
Στο τέλος του φαγητού ένα μυστικό δικό μου.
Σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι βάζουμε 1 κουτάλι πάπρικα και δίνει ένα υπέροχο άρωμα στο φαγητό δοκιμάσετε και θα με θυμηθείτε γίνεται μούρλια.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η συνταγή είναι από Tatjana Mico – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.