Συνταγές
Νοστιμότατο και αγαπημένο – αρακάς με πατάτες και καρότα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αρακά(Εγώ έβαλα φρέσκο που τον είχα στην κατάψυξη από το χωριό)
2 καρότα σε ροδέλες
2 πατάτες σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
Αλάτι πιπέρι λάδι
άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ σ Πελτέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τριγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει προσθέτω τις πατάτες να σωταριστούν ελαφριά μετά ριχνουμε τον αρακά τον ανηθο τα καρότα την πάπρικα αλάτι πιπέρι και ζεστό νερό και σιγοβράζουμε .
Λιγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερο και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Πατάτες φούρνου με μέλι που λιώνουν στο στόμα
Υλικά:
1,5 κιλό πατάτες
3 κ.γ. μουστάρδα
3 κ.γ. μέλι
40 ml ελαιόλαδο
1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
1 κ.γ. ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
Χυμός 1 λεμονιού
1 πρέζα ρίγανη
μερικά κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο. Καθαρίζουμε τις μικρές πατάτες έτσι ώστε να μη χάσουμε πολύ από τη σάρκα τους. Στο multi χτυπάμε τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το κρασί, το ζωμό, τη ζάχαρη και το λεμόνι, αρκετά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές.
Στρώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί σε μέγεθος όπου οι πατάτες να μην είναι η μια πάνω στην άλλη και τις περιχύνουμε με το μείγμα που δημιουργήσαμε στο Multi.Πασπαλίζουμε τις πατάτες με τη ρίγανη και το θυμάρι, με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.