Συνταγές
Υπέροχα και αφράτα τηγανόψωμα για όλες τις ώρες – είτε γλυκά, είτε αλμυρά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
600 γραμμάρια νερό χλιαρό
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά, ρίχνουμε έπειτα και το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά για περίπου 10 λεπτά.
Αφήνουμε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” για 45 λεπτά.
Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια (ανάλογα πως τα θέλετε μικρά – η μεγάλα)τα αφήνουμε στον αλευρωμενο πάγκο τής κουζίνας μάς λίγο να φουσκωσουν
μετά με τον πλάστη ανοίγουμε κάθε μπάλα σε μικρό πιτακι, τρυπάμε λίγο με ένα πιρούνι, και τηγανίζουμε σε ελάχιστο ηλιέλαιο σε τηγάνι αντικολλιτικο
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για σπέσιαλ κασεροπιτάκια στην κρεπιέρα ή στο τηγάνι!
ΥΛΙΚΑ
380 γρ αλεύρι
120 γρ φαρίνα
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξίδι
Νερό
Τριμμένο κίτρινο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με την φαρίνα, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το ξίδι.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά νερό μέχρι που να γίνει ζύμη.
Λαδώνουμε ελαφρώς το σκεύος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια και τα ανοίγουμε φύλλα σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
Ενώνουμε τις δύο άκρες στο κέντρο και τοποθετούμε τριμμένο κίτρινο τυρί.
Διπλώνουμε σε φακελάκι και τα βάζουμε σε κρεπιέρα ή αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε αλείψει λίγο σπορέλαιο.
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
Είναι έτοιμα όταν έχουν πάρει χρώμα και έχουν φουσκώσει.