Συνταγές
Ένα υπέροχο γλυκό – ονειρική πάβλοβα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Flora Spandagou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
4 ασπράδια
7 κουταλιές ζάχαρο άχνη
Βανίλια
Κρέμα πατισερι
Κρέμα γάλακτος χτυπημένη με μίξερ – φρέσκια
Φρούτα φρέσκα και κουλι από φρούτα, εγώ έβαλα φράουλες, blueberries & κουλι από passion fruit.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτύπαμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι νε γίνει σφιχτή μαρέγκα – ψήνουμε στο φούρνο στους 120 βαθμούς για 1 -2 ώρες
Αφήνουμε να κρυώσει σε μισάνοιχτο φούρνο για αρκετες ώρες (3-4) προσοχή, δε θέλει υγρασία η μαρέγκα
Τοποθετούμε τη κρέμα πατισερι πάνω στη Παβλοβα, τα φρούτα με τη κρέμα γάλακτος & το κουλι από τα φρούτα.
Νόστιμη συνταγή από “Flora Spandagou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Οι συνταγές όλο νοστιμιά συνεχίζονται..
Δες ακόμη μία για πάβλοβα με φράουλες
Δροσερό γλυκό, απολαυστικό. που φτιάχνεται με ιδιαίτερη ευκολία. Δοκιμάστε το γίνεται γρήγορα αλλά τρώγεται αργά αργά…
Υλικά:
για 10 άτομα τουλάχιστον
30 μαρεγκάκια από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σας
2 κρέμες γάλακτος των 500γρ. με 35% λιπαρά
2 βανίλιες
1/4 έτοιμες φλωρεντίνες( αμύγδαλα καραμελωμένα) από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σας κομμένες σε κομματάκια
500 γρ. φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά τις φράουλες, κόβετε το κοτσανάκι και τις αφήνετε να στραγγίξουν πολύ καλά. Τις τεμαχίζετε σε 2 κομμάτια ή σε 4.
Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε άγλυκη σαντιγί μαζί με τις 2 βανίλιες. Και τώρα συναρμολογήση
Βάλτε στο πάτο τα μισά μαρεγκάκια, από πάνω τη μισή σαντιγί, διάσπαρτα αμύγδαλα καραμελωμένα, τις μισές φράουλες και ξανά 2η στρώση μαρεγκάκια, ξανά σαντιγί και τελειώστε με αμύγδαλα και φράουλες.
Βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει για 3-4 ώρες και απολαύστε το.
Καλή σας επιτυχία!
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο kouzinatsi.blogspot.gr