Συνταγές
Φτιάξτε την πιο μαστιχωτή πάβλοβα με καρύδα και κόκκινα φρούτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Ndreu Ndreu Ndr – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Προετοιμασία: 20´
Ψήσιμο: 1 ώρα
Υλικά για 6 άτομα
4 ασπράδια από μέτρια αυγά
220 γρ. λεπτή ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού ξύδι ή χυμό λεμονιού
1 κοφτή κουτ. σούπας κορν φλάουρ
½ κουτ. γλυκού φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. τριμμένη καρύδα
200 γρ. φρέσκα κόκκινα φρούτα, (φράουλες, μύρτιλλα, βατόμουρα)
χυμός από 1 λάιμ
500 ml. κρέμα γάλακτος, καλά παγωμένη
3 κουτ. σούπας μασκαρπόνε
φύλλα μέντας ή δυόσμου για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170 βαθμούς. Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτω τη ζάχαρη σιγά-σιγά, χτυπώντας μέχρι να διαλυθεί τελείως, (πρέπει να δημιουργηθεί μια λεία και λαμπερή μαρέγκα) και στη συνέχεια προσθέτω την καρύδα. Ανακατεύω το ξύδι με το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Και ρίξτε το μείγμα στη μαρέγκα και ανακατέψτε ξανά.
2. Βάζω ένα φύλλο λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και σχεδιάζω δύο δίσκους με διάμετρο 15 εκατοστά. Με μια μαλακή σπάτουλα, καλύπτω τους κύκλους με τη μαρέγκα.
3. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 120 βαθμούς και ψήνω για 1 ώρα. Σβήνω το φούρνο και αφήνω τις μαρέγκες να στεγνώσει αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα του φούρνου, για περίπου 2 ώρες.
4. Πλένω καλά τα φρούτα και τα ραντίζω με το χυμό λάιμ.
5. Χτυπάω τη πολύ κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ανακατεύω με το μασκαρπόνε.
6. Απλώνω την κρέμα επάνω στην κρύα μαρέγκα και στολίζω με τα φρούτα και λίγα φύλλα μέντας ή δυόσμου.
©Ντίνα Νικολάου
Η Εκτέλεση είναι από Ndreu Ndreu Ndr – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.