Συνταγές
Μία γλυκιά (Πάβλοβα) και μία αλμύρη τούρτα με ψωμί του τοστ – όμορφες δημιουργίες, σίγουρα και πολύ νόστιμες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
5 τα ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου, δεν τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα πριν ρίχνουμε όλο το ζάχαρη.
Ρίχνουμε 250γρ ζάχαρη άχνη(γιατί λιώνει πιο γρήγορα στα ασπράδια, καθόλου κρυσταλλική ) κουταλιά, κουταλιά.
Μόλις ρίχνουμε όλο το ζάχαρη χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα και όχι πολύ, λίγα λεπτά. Ρίχνουμε 1κσ χυμό λεμόνι, ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε με ένα σουρωτήρι 10 γρ νισεστέ, λίγο ανακάτεμα ακόμα και σταματάμε το μίξερ.
Με μία σπάτουλα απλώνουμε το μείγμα καλά όχι με φουσκάλες, να μην μπει ο αέρας μέσα, πάνω σε ένα λαδόκολλα που το έχουμε κολλήσει με λίγο μίγμα στο ταψί. Κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμάσμενο φούρνο στους 100 °βαθμούς για 2 ώρες.
Μετά σε 2 ώρες δεν ανοίγουμε το φούρνο μέχρι να κρυώσει μέσα για να μην σπάει η κρούστα.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε κτυπάμε 250γρ κρέμα γάλακτος με 2κ.σ ζάχαρη άχνη και λίγο βανίλια σε σαντιγί.
Σπάμε λίγο την κρούστα από πάνω στην μέση για να πάει μέχρι μέσα ή σαντιγί και γεμίζουμε με ένα κουτάλι την μαρέγκα
βάζουμε και κομμένα φρούτα της αρεσκείας μας και από πάνω λίγο ζάχαρη άχνη.
Για την τούρτα αλμύρη.
Ψωμί του τοστ χωρίς κόρα, ένα σος( σε ένα μούλτι βάζουμε 3-4 κσ μαγιονέζα, 6-7τουρσί αγγούρι 1 σκελίδα σκόρδο 1 κ.σ χυμό λεμόνι λίγο άνηθο) 2 αυγά βραστά σε φέτες, γαλοπούλα καπνιστή η ζαμπόν, λίγο φρέσκο κρεμμύδιακι, κρέμα τυρί.
Διακόσμησουμε με πουλάκια
με βραστά αυγά.
Για το κεφάλι :
Σε ένα κρόκο βρασμένο αυγό βάζουμε 1κγ κρέμα τυρί, ελάχιστοι μουστάρδα και φτιάχνουμε το σχήμα με τα χέρια, βάζουμε για ματάκια 2 κόκκους μαύρο πιπέρι, για το στόμα ένα μικρό κομμάτακι καρότο και για φτερά 2 φύλα μαϊντανό.
Κόβουμε λίγο στο πλάι το αυγό για να στέκεται και κολλάμε το κεφάλι με λίγο τυρί κρέμα. Την κόρα του ψωμίυ το φτιάχνω σαν φράχτη.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.