Συνταγές
Πάβλοβα για το γιορτινό τραπέζι με φρούτα του δάσους.. Υπέροχο και λαχταριστό γλυκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5 μεγάλα (150-160 γρ.) ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
150-160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150-160 γραμμ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1/2 γ. κ. ξίδι λευκό
1κ.γ . εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
500 ml κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
Σος ρόδι (με 200 ml χυμό ρόδι, 2 κ.γ νισεστέ 1κσ ζάχαρη 1κ.γ βούτυρο, τα βγάζουμε σε ένα κατσαρόλακι, αφήνουμε να κρυώσει), που βγαίνει ξινή και ρευστή και πάει πολύ με το γλυκό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και µε το σύρμα αρχίζουμε να τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε το αλάτι.
Λίγη-λίγη, βροχηδόν, µε συνεχή ροή προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα της μαρέγκας μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
Πιάνουμε λίγη μαρέγκα ανάθεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη µας και αν νιώθουμε ότι η ζάχαρη δεν έχει λιώσει καλά, συνεχίζουμε το χτύπημά για λίγα λεπτά.
Αφού σφίξει καλά η μαρέγκα, προσθέτουμε τη βανίλια (πάντα το μίξερ σε λειτουργία) και το ξίδι.
Αυτό θα βοηθήσει στο να κρατήσει η µμαρέγκα στο κέντρο της μια αφράτη και τσιχλένια υφή, ενώ εξωτερικά θα γίνει τραγανή.
Τέλος, κοσκινίζουμε στη μαρέγκα την άχνη και µε σπάτουλα και απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 80-100οC στον αέρα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα (κολλάμε τη λαδόκολλα στη λαμαρίνα µε λίγη μαρέγκα, για να µην κουνιέται στο ψήσιμο στον αέρα).
Νοητά χαράζουμε κύκλο 25-27 εκ.
Με ένα κουτάλι στήνουμε τη μαρέγκα σε δίσκο.
Με παλέτα ή κουτάλι κάνουμε ελαφριά λακκούβα στη μέση για να καθίσει μετά η σαντιγί.
Ψήνουμε στους 100 βαθμούς C, στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα και 30΄ περίπου μέχρι να στεγνώσει καλά η μαρέγκα.
Όταν πια ξεκολλάει από την λαδόκολλά και απ’ έξω είναι τραγανή, τότε είναι έτοιμη.
Την αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Βάζουμε την κρέμα, περιχύνουμε με σος ρόδι και φρούτα του δάσους. Πασπαλίζουμε με λίγο άχνη ζάχαρη.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.