Συνταγές
Το αγαπημένο μας γλυκό – πάβλοβα – καλή σας απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
200γρ.ασπραδια αυγού 200γρ.ζαχαρη κρυσταλλική περασμένη από το μούλτι να γίνει πιο λεπτή 200γρ.αχνη ζάχαρη δύο φορές κοσκινισμενη 2 κάψουλες βανίλια μια πρέζα αλάτι 1κ.γ.ξυδι.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΜΟ :
Φρούτα του δάσους η γλυκό του κουταλιού ότι μας αρέσει. Εγώ είχα από πέρυσι άγριο βύσσινο. Και έφτιαξα και μια σάλτσα με τα φρούτα του δάσους
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ :
200γρ.κρεμα γάλακτος 35%λιπαρά 150γρ.τυρι Μασκαρπόνε λίγη άχνη ξύσμα λεμονιού.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ :
Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλάτι και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα ίσως και λίγο λιγότερο. Όταν κάνουν αφρό (κάτι σαν σαπουνάδα) τότε ρίχνουμε τμηματικά την ζάχαρη κουταλιά – κουταλιά. .Μετά ρίχνουμε τις βανίλιες και το ξύδι.
Το αφήνουμε να χτυπηθεί άλλα 10′.Ελεγχουμε αν έχει σταθεροποιηθει η μαρέγκα μας. Η δοκιμή είναι να γυρίσουμε τον κάδο ανάποδα και να μην πέσει η μαρέγκα. Τότε αρχίζουμε να ρίχνουμε την άχνη λίγη λίγη την ανακατεύουμε με μια μαρίζ από κάτω προς τα πάνω.Αφού αναμιχθεί και η άχνη η μαρέγκα μας είναι έτοιμη για ψήσιμο.
Στο ταψί του φούρνου βάζουμε μια λαδόκολλα και με λίγη από την μαρέγκα μας βάζουμε στις τέσσερις γωνίες για να κολλήσει η λαδόκολλα και να μην χορεύει κατά την διάρκεια του ψησίματος. Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικης βάζουμε μια μύτη σκέτη και σχηματίζουμε τις μαρέγκας μας σε ότι μέγεθος θέλουμε.Δημιουργούμε μια λακουβιτσα για να μπορέσουμε να βάλουμε την κρέμα. Τις ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία στους 90 βαθμούς στον αέρα για 2 ώρες.
Όταν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος τις αφήνουμε μέσα στον φούρνο να κρυώσουν. Γίνονται απ έξω τραγανές και μέσα τσιχλωτες.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΤΑ ΦΡΟΎΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ. Έβαλα μια ποσότητα που έκρινα ότι θα χρειαζόμουν σε ένα κατσαρολακι με μερικές κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική και 1κ.γ.κορν-φλαουρ.Εβρασε τόσο που να πήξει. Το άφησα να κρυώσει σκεπασμένο με μεμβράνη. Να εφάπτεται για να μην κάνει κρούστα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ :
Χτύπησα την κρέμα γάλακτος σε πολύ παγωμένο σκεύος με λίγη άχνη και όταν άρχισε να πήζει έριξα το τυρί. Τα Χτύπησα να ενσωματωθούν. Την έβαλα στο ψυγείο.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΗ:
Παίρνουμε την μαρέγκα μας βάζουμε ένα μέρος κρέμας και στο τέλος βάζουμε η το γλυκό κουταλιού η την σάλτσα που έχουμε φτιάξει.
Την ετοιμάζουμε όταν είναι να σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.