Συνταγές
Όχι δεν είναι πίτσα, όχι δεν είναι τάρτα φράουλα – τι είναι;
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώτα Πιπερτζή – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1φακ ξερή μαγιά η 30 γρ φρέσκια
350 γρ νερό χλιαρό προς ζεστό όχι καυτό
1 αυγό χτυπημένο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1κουταλακι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
250 γρ φέτα
15 περίπου τοματινια μικρά η μία τομάτα κομμένη κομματάκια
Ρίγανη 1κουταλακι
Μια χούφτα σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό ρίχνουμε το αλεύρι σε ενα σκεύος βαθύ ρίχνουμε την μαγιά μετο νερό και τα υπόλοιπα υλικά το μισό λάδι και το άλλο το κρατάμε για επάλειψη από πάνω και ανακατεύουμε καλά γίνεται μια ζύμη μαλακή που κολλάει λαδώνουμε τα τοιχώματα σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς για μισή ώρα να φουσκώσει.
Μόλις φουσκώσει με μια σπάτουλα αδειάζουμε την ζύμη με μια σπάτουλα σε ένα λαδωμένο μεγάλο ταψί λαδώνουμε και τα χέρια μας και απλώνουμε το ζυμάρι μετα δακτυλα να καλύψει όλο το ταψί τρίβουμε την φέτα από πάνω με τα χέρια
Ρίχνουμε την τομάτα να πάει παντού εγώ έβαλα και τοματινια και τομάτα ψιλοκομμένη τέλος ρίχνουμε την ρίγανη και το σουσάμι και το μισό λάδι που κρατήσαμε το ρίχνουμε από πάνω. να πάει παντού .
Στην μια πλευρά του ταψιού λίγο λουκάνικο ψιλοκομμένα σε φέτες γιατί ο γιος ηθελε και λίγο κρεατακι.
Βάζουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς για ένα τέταρτο και μετά δυναμώσουμε στους 210 βαθμούς για μισή ωρα.
Η ζύμη γίνεται αφρατη και χοντρή όχι σαν της πίτσας είναι πολύ νόστιμη.
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώτα Πιπερτζή – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.