Συνταγές
Ότι καλύτερο το σπιτικό ψωμάκι! Ας ξεκινήσουμε το πρωινό μας με αυτό το υπέροχο και εύκολο ψωμί με μόλις 4 υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Voula Baxevani– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
6 κούπες αλεύρι (εγώ έβαλα κούλα)
3.5 κούπες νερό χλιαρό
1κ.γλ.μαγια ξηρή
2 κ.γλ . αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το βράδυ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια κουτάλα και κάνουμε μια κολλώδη ζύμη, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο της κουζίνας για 8 με 12 ώρες.
Το πρωί αλευρώνουμε μια επιφάνεια και απλώνουμε την ζύμη κάνοντας σταυρωτά διπλώματα επαναλαμβάνοντας 3-4 φορές πάντα με αλευρωμένα χέρια μέχρι η ζύμη μου να μην κολλάει.
Τοποθετουμε σε μία γάστρα αφού έχουμε βάλει λαδόκολλα και την βάζουμε στον φούρνο ΧΩΡΙΣ προθέρμανση με το καπάκι στους 230° για μισή ώρα, μετά βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζει το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα στους ίδιους πάντα βαθμούς.
Η Συνταγή είναι από Voula Baxevani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ ωραίο ψωμάκι με προζύμι.
Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι κίτρινο
200 γρ αλεύρι λευκό
1 κσ μέλι
1 κγ αλάτι
λίγο λάδι
300 γρ προζύμι
νερό έβαζα με το μάτι ήταν αρκετά υγρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μια κατσαρόλα με το καπάκι της να μην έχει πλαστικό πουθενά στο φούρνο να κάψει καλά τη βγάζουμε βάζουμε λαδόκολλα με λίγο λάδι ρίχνουμε το ζυμάρι μας
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 250 40 λεπτά μετά το ανοίγουμε και το ψήνουμε λίγο ακόμα να ροδισει αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο αλεύρι από πάνω και χαράζουμε με το μαχαίρι
Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.