Συνταγές
Πολύ ωραία και τα δύο – Ψωμί χωρίς ζύμωμα και αλευρόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρια Τελ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά.
Αλεύρι 1 κιλό, 680 γραμμάρια νερό, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 4-5 κουταλιές σούπας λάδι, μία μαγιά φρέσκια. Εκτέλεση συνταγής : Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο νερό, από τα 680 γραμμάρια παίρνουμε ένα ποτήρι περίπου στα 250 ml. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη ( Η ζύμη θα κολλάει στα χέρια ).
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει 14 με 19 ώρες. Βάζουμε μία λαδόκολλα στον πάγκο την αλευρώνουμε και τοποθετούμε τη ζύμη. Αλευρώνουμε την ζύμη και πιάνουμε τις τέσσερις πλευρές και τις φέρνουμε στη μέση.
Βάζουμε τη γάστρα με το καπάκι να κάψει 10 λεπτά στους 250 βαθμούς. Την βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε τη ζύμη μαζί με τη λαδόκολλα. Την ψήνουμε στους 250 βαθμούς 30 λεπτά σκεπασμένη. Μετά τα 30 λεπτά κοιτάζουμε αν έχει πάρει χρώμα .
Αν έχει πάρει το χρώμα που θέλουμε αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε τη ζύμη για άλλη μισή ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για να ψηθεί από μέσα
Αλευρόπιτα:
Υλικα.
Σε ένα μπολ βάζουμε 2 ποτήρια του νερού αλεύρι, 2 ποτήρια νερό, λίγο λάδι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός όχι πολύ αραιός. Χτυπάμε δύο αυγά τα αραιώνουμε με γάλα και τα ρίχνουμε στο χυλό
Ανακατεύουμε. Προαιρετικά αν θέλουμε γεύση ρίχνουμε και ένα καπάκι ούζο Αν ο χυλός γίνει αραιός προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Λαδώνουμε και βουτυρώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε το χυλό ρίχνουμε κομματάκια φέτα, λίγο λαδάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου μία ώρα στους 240 βαθμούς και αφού πάρει χρώμα γύρω-γύρω κατεβάζουμε περίπου 180 με 200 μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε.
Η Συνταγή είναι από Μαρια Τελ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.