Συνταγές
Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε ένα υγιεινό και θρεπτικό ψωμί ολικής άλεσης στο μίξερ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
500 αλεύρι ολικής
350 γραμ. χλιαρό νερό
2 κουτ. σ. λιναρόσπορο αλεσμένο
25 γραμ. μαγιά νωπή
50 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. σ. μέλι
1 κουτ. γλ. σουσάμι άσπρο
1 κουτ. γλ. σουσάμι μαύρο
1/2κουτ. γλ. γλυκάνισο σε σπόρους
Οι σπόροι είναι προαιρετικοί
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά μέσα στο νερό.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, ανακατεμένο με τον λιναρόσπορο.
Κάνουμε μια κοιλότητα στην μέση, και προσθέσουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, και ζυμώνουμε με το γάντζο σε δυνατή ταχύτητα. – ταχύτητα μεταξύ 3 & 5
Προσθέτουμε το νερό, με την διαλυμένη μαγιά.
Ρίχνουμε το αλάτι, και συνεχίζουμε το ζύμωμα, μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
Λαδώνουμε ένα μπολ και τοποθετούμε το ζυμάρι σκεπασμένο μέσα στον φούρνο με την λάμπα του φούρνου μονάχα αναμμένη, να φουσκώσει για 35 λεπτά.
Στη συνέχεια το πλάθουμε σε σχήμα καρβέλι, η οποίο άλλο σχήμα θέλουμε, και το αφήνουμε για 35 λεπτά σκεπασμένο με πετσέτα πάλι να ξανά – φουσκώσει, έξω από τον φούρνο αυτήν την φορά, τον οποίο προθερμαίνουμε εντωμεταξύ, στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Εμείς το βάλαμε σε λαδωμένη φόρμα, και στον πάτο στρώσαμε αντικολλητικό χαρτί.
Πριν το ψήσουμε, το αλείψαμε με πινέλο στην επιφάνεια με νερό, (για να κολλήσουν) και το πασπαλίσαμε με σπόρους.
Στη συνέχεια ψήνουμε στην χαμηλή σχάρα για 40 λεπτά.
Το βγάζουμε, το σκεπάζουμε για 20 λεπτά πάλι με την πετσέτα, μετά το ξεφορμάρουμε, (αν το βάλουμε σε φόρμα) και είναι έτοιμο!
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!