Συνταγές
Ψωμάκι πολυτελείας με αλεύρι για τσουρέκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Talaiporou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
ένα κιλό αλεύρι για τσουρέκια 530 γραμμάρια χλιαρό νεράκι 50 γραμμάρια μαγιά φρέσκια 50 γραμμάρια ελαιόλαδο 40 gr ζάχαρη 20 γραμμάρια αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ψήνουμε στους 190 βαθμούς αντιστάσεις για 50 λεπτά για την εκτέλεση προσθέτουμε τη ζάχαρη τη μαγιά το νεράκι μετά το αλεύρι και το αλατάκι το αφήνουμε αυτό το υλικό 10 λεπτά
στη συνέχεια το βάζουμε στον κάδο του μίξερ να χτυπηθεί πολύ καλά αφού το αφήνουμε μισή ωρίτσα μετά το ξανά ζυμώνω
το βάζουμε στο ταψάκι να φουσκώσει Άλλη μισή ωρίτσα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς γεια 50 λεπτά περίπου
Η Συνταγή είναι από Litsa Talaiporou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πανέμορφα και τόσο αφράτα Αλμυρά ψωμάκια
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μπολ 1 νεροποτηρο χλιαρο νερο, 1 νεροποτηρο χλιαρο γαλα, 1.φακελακι ξερη μαγια και τα ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε.μισο νεροποτηρο σπορελαιο, 1 κουταλακι του γλυκου αλατι και ανακατευουμε με συρμα!
Τελος.προσθετουμε.περιπου 5 νεροποτηρα αλευρι αυτο το βλεπουμε με το ματι οταν ζυμωνουμε.θελουμε αφρατη ζυμη!
Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο μας αλευρωμενο την ζυμωνουμε απαλα και κοβουμε κομματια τα ποια τα κανουμε μπαλιτσες!
Ανοιγουμε μικρα φυλλαρακια την καθε μπαλα και ανα 3 φυλλαρακια ανοιγουμε ενα φυλλο!
Το φυλλο αυτο το κοβουμε λωριδες μικρες της οποιες ρολαρουμε και τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι τα αλοιφουμε με κροκο.αυγου!
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 25 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.