Τα νοστιμότερα ψωμάκια κανέλας που έχετε δοκιμάσει. Φτιάξτε τα και το σπίτι θα πλημμυρίσει από γλυκές μυρωδιές. Ιδανικά για πρωινό με τον καφέ ή σαν σνακ για το κολατσιό του σχολείου.
Εκτέλεση 1. Για τα ψωμάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό γάλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, τα αυγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε τη ζύμη σε μια μεγάλη μπάλα, με τα χέρια σας ελαφρά πασπαλισμένα με αλεύρι.
2. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα ή μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, μέχρι να είναι περίπου 50 εκ. σε μήκος και 40 εκ. πλάτος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
4. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ συνδυάζουμε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα. Απλώνουμε τη μαλακωμένη μαργαρίνη πάνω στην επιφάνεια της ζύμης και στη συνέχεια πασπαλίζουμε το μείγμα κανέλας-ζάχαρης ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
5. Με προσοχή τυλίγουμε τη ζύμη σε σφιχτό ρολό. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φέτες πάχους 3-4 εκ. (περίπου 12 ίσα κομμάτια). Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
6. Όσο ψήνονται τα ψωμάκια, ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο. Χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει το μείγμα.
7. Μόλις είναι έτοιμα τα ψωμάκια μας, απλώνουμε το γλάσο από πάνω.