Συνταγές
Έχεις γάλα και αυγά; Φτιάξε τις δικές σου χυλοπίτες..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
30 Αυγά
1700 γρ γάλα πρόβειο
5 μισή κιλά αλεύρι κίτρινο σκληρό
2 μισή κιλά σιμιγδάλι ψιλό
7 με 8 κοφτές κουταλιες της σούπας αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάζουμε τα αυγά σε μια μεγάλη καθαρή λεκάνη που την έχουμε μόνο για ζύμωμα και τα χτυπάμε λίγο να διαλυθούν .
Ρίχνουμε το γάλα ,το αλάτι, το αλεύρι ,το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε να γίνει μια σφιχτή ζύμη ,μπορεί να πάρει περισσότερο αλεύρι η λιγότερο ,εξαρτάται από το ποσο μεγάλα είναι τα αυγά και ποσο δυνατό είναι το αλεύρι .
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί μισή ώρα και ανοίγουμε στη μηχανή ζυμαρικών φυλλαράκια σε οποίο νούμερο να γίνουν όσο χοντρά τα θελουμε ,τα απλώνουμε να στεγνώσουν πάνω σε καθαρά τραπεζομάντηλα και μετά κόβουμε χυλοπιτες κοντές και μακριές .
Τις αφήνουμε μερικές μέρες να στεγνώσουν και τις αποθηκευουμε σε γυάλινα βάζα τις κοντές και τις μακριές σε καθαρή μαξιλαροθήκη που έχουμε μόνο γι αυτό ,πρεπει να στεγνώσουν πολύ καλά αλλιώς εάν μείνει υγρασία θα μας μουχλιάσουν .
Εάν θελουμε προτού τις αποθηκεύσουμε τις βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο μερικές ώρες .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Πολύ ωραίο φαγητό!! Ζυμαρικά κοχύλια στον φούρνο με ντομάτα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Αριάνα Μεϊντανά – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα κοχύλια μου σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι σοτάρουμε 1 πιπεριά Φλωρίνης, 1/2 πράσινη, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, 200 γρ μπέικον (όλα ψιλοκομμένα)
Σβήνουμε με λευκό κρασί. Στην συνέχεια ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας πελτέ, ντομάτα κονκασέ, 4 φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο & λίγο μοσχοκάρυδο.
Μόλις δέσει η σάλτσα μου την ρίχνω μαζί με τα κοχύλια σε ένα πυρεξ και ανακατεύουμε . Στην συνέχεια ρίχνουμε 200 ml κρέμα γάλακτος, τυρί τριμμένο και 1 ντομάτα που έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε απαλά.
Από πάνω βάζουμε λεπτές φέτες παρμεζάνας & μοτσαρέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για 25 λεπτά περίπου
Επειδή μία δεν είναι ποτέ αρκετή, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και άλλες νόστιμες συνταγές για “Ζυμαρικά”.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Αριάνα Μεϊντανά – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”