Συνταγές
Λίγο τυράκι επάνω και θα φάμε και την κατσαρόλα! Εύκολες μπουκίτσες κοτόπουλο με χυλοπίτες που μυρίζουν μανούλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ένα πολύ κλασικό πιάτο που δεν απαιτεί ιδιαίτερα υλικά για να το φτιάξεις και είναι πεντανόστιμο. Δοκίμασε να το κάνεις κοτόπουλο με χυλοπίτες αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.
Υλικά
Ελαιόλαδο
1 κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
350 ml. κόκκινο κρασί
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
2-3 φύλλα δάφνης
10 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι-πιπέρι
Ρίγανη
Νερό
χυλοπίτες
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Στη συνέχεια και εφόσον πάρουν χρώμα τα βγάζουμε από την χύτρα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο ίδιο λάδι. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε κατόπιν για 10 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε έπειτα την σάλτσα, τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και προσθέτουμε νερό μέχρι που να σκεπάσει το κοτόπουλο. Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για 50 λεπτά.
Ανοίγουμε στην πορεία το καπάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Παράλληλα βράζουμε τις χυλοπίτες βάση των οδηγιών που αναγράφονται στην συσκευασία.
Σερβίρουμε τέλος, το κοτόπουλο με τις χυλοπίτες και προαιρετικά τριμμένο κεφαλοτύρι.
Γευστικό Ελληνικό φαγητό που γίνεται εύκολα και που όλοι αγαπάμε !
Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κοτόπουλο με χυλοπίτες στο παρελθόν; Πώς σου φαίνεται; Θα άλλαζες κάτι στη συνταγή;