Συνταγές
Καλή σας όρεξη και απόλαυση! Υπέροχα λαμπερά μπιφτέκια κοτόπουλο Με σαλάτα κολοκυθάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
1 κιλό κιμά κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 γεμάτη κούπα ψιλοκομμένη πιπεριά φλωρίνης
2 φετάκια μπέικον
Μισό ματσάκι μαϊντανό
1 κτσ. μίγμα κοτόπουλου
Μια πρέζα κάρυ, (λίγο), προαιρετικά
150 gr. τρίμα ψωμιού
50 gr. φρυγανιά
120 gr. ηλιέλαιο με ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα μπέικιν πάουντερ
1 κτσ. μουστάρδα
2 ασπραδια
2 κτσ. παρμεζάνα προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβω ψωμί και φρυγανιά στο μούλτι.
Βάζω σε μπόλ τον κιμά, τη φρυγανιά, το λάδι.
Χτυπάω στο μούλτι κρεμμύδι, πιπεριά, μαϊντανό, μπέικον.
Στραγγίζω καλά, χτυπάω λίγο με το πιρούνι το ασπράδι και ρίχνω στον κιμά μαζί με όλα τα υπόλοιπα.
Ζυμώνουμε πολύ καλά και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες.
Η διαχείριση του κιμά πρέπει να γίνεται γρήγορα και όχι με ζεστά υλικά, τα μπιφτέκια κοτόπουλο μπορούμε να τα κάνουμε με μισό μπούτι μισό στήθος, καλύτερα να τα φτιάχνουμε μόνοι μας γιατί το το κοτόπουλο είναι ένα ευαίσθητο προϊόν και χρειάζεται ιδιαίτερη διαχείριση.
Μπορούμε να τα πλάσουμε να τα καταψύξουμε, μουστάρδα και στα μπιφτέκια και στο dressing χρησιμοποιώ με πιπεριά φλωρίνης.
Dressing για κολοκυθάκια
Σε βαζάκι με καπάκι βάζω 60 gr. λάδι
1 κτσ. λευκό ξύδι
Μισό λεμόνι το χυμό του
1 κτσ. κάπαρη
Μερικά μικρά αγγουράκια τουρσί
2 μικρές σκελίδες σκορδο
Καρεδάκια ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
1 κτγ. μουστάρδα
Κουνάω καλά και περιχύνω τα κολοκυθάκια ζεστά.
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.