Συνταγές
Αυτή είναι η μαρινάδα για να έχεις ψητό κοτόπουλο γλύκισμα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Στο τραπέζι σήμερα είχαμε κοτόπουλο μαριναρισμένο και ψημένο στο φούρνο στη λαδόκολλα. Ντολμαδάκια που τα έφτιαξα χθες με αμπελόφυλλα, τζατζίκι, πιτούλες, και σαλάτα αντίδι. Ότι πρέπει για να το κάνεις το Σαββατοκύριακο μαζί με μία σαλατίτσα! Θα σκουπίζεις τη λαμαρίνα με το ψωμάκι! Καλή απόλαυση!
Η συνταγή/φώτο είναι από την κ. Marina Hatzidaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μαρινάδα για το κοτόπουλο
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μερίδες. Σε ένα μπολ στίβουμε τα παρακάτω:
χυμό 1 λεμονιού
2 κτσ. μουστάρδα απαλή
5 κτσ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κτγ. ρίγανη
2 κτσ. Siatai, (κινέζικο μπαχαρικό που περιέχει μιξ από πολλά μπαχαρικά και δένει απόλυτα με το κοτόπουλο)
Χτυπάμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις. Στην πορεία προσθέτουμε και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Την άλλη μέρα, απλώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα και τοποθετούμε τις μερίδες κοτόπουλου μαζί με τη μαρινάδα.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς Κελσίου, για μία ώρα. Στο ενδιάμεσο, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Η συνταγή/φώτο είναι από την κ. Marina Hatzidaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Αν δεν θες κοτόπουλο αλλά προτιμάς το χοιρινό κρέας, δες άλλη μία συνταγή για να κάνεις χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πατατούλες.
Η συνταγή/φώτο είναι από την κ. Αννα Αννούλα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Irini Patiloudi.”.
Υλικά
Χοιρινές μπριζόλες
Πατάτες
1 πιπεριά κόκκινη η πράσινη
καρότο σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
Χυμό από 1πορτοκάλι
χυμό από 1 λεμόνι
1 κτσ. μελι
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
νερό να σκεπάζει το ταψί μέχρι την μέση
Εκτέλεση
Προσθέτουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Στρώνουμε στο ταψί το κρέας και τις πατάτες και περιχύνομε τα υγρά υλικά από πάνω.
Συμπληρώνουμε νερό να σκεπάσει και βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ψηθεί καλά το φαγητό, να φύγουν τα υγρά και να κάνει ωραίο χρώμα και να μείνει το ανάλογο ζουμάκι.
Η συνταγή/φώτο είναι από την κ. Αννα Αννούλα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Irini Patiloudi.”.
Καλή όρεξη!