Συνταγές
Μια συνταγή για μια υπέροχη, πολύ νόστιμη χορτόπιτα με φέτα από την Ρούμελη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΨΙ ΦΟΥΡΝΟΥ:
1 συσκευασία φύλλο ΑΛΦΑ ΚΙΧΙ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΟ( είναι το μόνο φύλλο από τα έτοιμα που έχω δοκιμάσει και μοιάζει πολύ με το σπιτικό) ή 6 φύλλα σπιτικό φύλλο
800γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
3 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα
1 μεγαλο ματσο άνηθο ψιλοκομμένο
10 κρεμμυδάκια φρέσκα μικρά ψιλοκομμένα
1 ματσάκι κανονικό σέσκουλα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μυρωνια ψιλοκομμένα
3 καυκαληθρες μέτριες ψιλοκομμένες
800γρ φετα σκληρή τριμμένη
4 αυγά
αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε μία λεκανη. Τα αλατιζουμε μέτρια και τα αφήνουμε για 1 ώρα ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα τα στυβουμε πάρα πολύ καλά με τα χέρια μας ώστε να φύγουν τα υγρά τους. Σε μια μπασινα ανακατεύουμε τα αυγά, τη φέτα και το πιπέρι. Τα ριχνουμε στη λεκάνη με τα χορταρικά μαζί με 1 κούπα λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια λαδωνουμε αρκετά το ταψί και βάζουμε τα δύο φύλλα κάτω αφου τα έχουμε λαδώσει καλά ανάμεσα, βάζουμε το 1/3 της γέμισης μετά βάζουμε ένα φύλλο λαδωμενο και ακόμα 1/3 της γέμισης, ακολούθως το τρίτο φύλλο και τη τελευταία γέμιση. Τελειώνουμε βάζοντας τα τελευταία 2 φύλλα λαδωμενα ανάμεσα και στο τέλος αρκετό λαδάκι και τιναζουμε λιγο νερό με τα χέρια μας.
Χαραζουμε από πάνω και ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στη τελευταία κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα. Βγάζουμε τη πιτα χωρίς να τη σκεπασουμε για να μη πανιασει το φύλλο. Σερβίρουμε είτε ζεστή είτε κρύα.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”.