Συνταγές
Θαυμάσιο πιάτο, ένα φαγητό σκέτο γλύκισμα με χοιρινό φούρνου, δαμάσκηνα και βερίκοκα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1 Ρολο χοιρινο απο σπαλα 2 κιλα
1 κουπα κονιακ
1/2 κουπα ελαιολαδο
1 κουπα πορτοκαλι χυμο
2 κουπες νερο
200 γρ ξερα δαμασκηνα
200 γρ ξερα βερικοκα
2 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ για το δεσιμο της σαλτσας
Λιγο δενδρολιανο
Λιγο θυμαρι
Αλατι και πιπερι
Εκτέλεση :
Σε κατσαρολα ριχνουμε το λαδι και τσιγαριζουμε το κρεας καλα απ ολες τις πλευρες
σβηνουμε με το κονιακ κ σε λιγο με τον χυμο πορτοκαλιου, ριχνουμε το νερο και τα μυρωδικά
Βαζουμε το κρεας στην γαστρα η στο πυρεξ, σκεπαζουμε και ψηνουμε για δυο ωρες στους 180
παίρνουμε το ζουμι και το βαζουμε σε μια κατσαρολα ριχνουνε τα δαμασκηνα κ τα βερικοκα και τα βραζουμε για 5 λεπτα..τα βγαζουμε και τα βαζουμε δεξια κ αριστερα στην πιατελα με το κρεας που εχουμε κοψει σε φετες
Διαλυουμε με λιγο κρυο νερακι το κορν φλαουρ κ το ριχνουμε μεσα στο ζουμι.. Ανακατευουμε να δεσει η σαλτσα και περιχυνουμε το κρεας ..Συνοδεύουμε με αγριο ρυζι
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για χοιρινό με σάλτσα σόγιας
Υλικά
600 γρ. χοιρινό κρέας
6 κ.σ.σάλτσα σόγιας
2 σκ.σκόρδο
2 κ.σ.ηλιέλαιο
1 κ.σ.ζάχαρη
1 κ.γ.κορν φλάουρ
½ κ.γ.τζίτζερ
½ κ.γ.μοσχόκαρυδο
½ κ.γ.κόλιανδρο
Εκτέλεση
Περάστε το σκόρδο μέσα από ένα πρέσα και ανακατέψτε με τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέστε το κορν φλάουρ, τη σάλτσα σόγιας και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενής η μαρινάδα.
Ξεπλύνετε το κρέας κάτω από τρεχούμενο νερό, κόβετε σε μεσαίου μεγέθους κύβους, ανακατεύετε και ρίχνετε στη μαρινάδα. Αφήστε για 3 ώρες στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε στο χοιρινό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του .