Συνταγές
Αξιζει για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας – χοιρινό με λιαστές ντομάτες και γραβιέρα σε αμπελόφυλλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ αμπελοφυλλα ζεματισμενα και στραγγισμενα καλα
Για την γεμιση
1 κιλο χοιρινο λαιμο χωρις κοκκαλο σε μικρους κυβους
150 γρ τυρι γραβιερα πικάντικη
3 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενο η μια κουταλια της σουπας πολτο σκορδου
1 φλιτζανι λιαστες ντοματες και κομμενες λεπτες λωριδες
1 κουταλια της σουπας θυμαρι αποξηραμενο
λιγο λαδι
αλατι -πιπερι
χυμο απο 1 λεμονι
Για την σαλτσα γιαουρτιου
1 κεσεδακι γιαουρτι η 200 γρ χυμα
1κουτ σουπας αλευρι
χυμο απο 1 λεμονι
1 κροκο αυγου
1 φλιτζανι ζωμο απο το ταψι που ψηθηκε το φαγητο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνυετε σε ενα μπολ ολα τα υλικα μαζι της γεμισης και την χωριζετε στα δυο για να φτιαξετε δυο ρολα
Χωριζετε και τα αμπελοφυλλα στα δυο
Στρωνετε πανω στον παγκο ενα μεγαλο κομματι αλουμινοχαρτο και μια λαδοκολλα στο ιδιο μεγεθος απο πανω ..Απλωνετε τα μισα αμπελοφυλλα με την γυαλιστερη μερια προς τα κατω και βαζετε το κρεας το καλυπτετε με τα αμπελοφυλλα και προσπαθειτε να δωσετε με τα χερια σας ενα τετραγωνο σχημα
Σκεπαζετε πρωτα με την λαδοκολλα και μετα με το αλουμινοχαρτο
βαζετε σε ενα τετραγωνο ταψι η πυρεξ μαζ με 3 κουπες νερο και ψηνετε στους 18Ο για μια ωρα σκεπασμενα,Τελος ανοιγετε με προσοχη και ψηνετε αλλη μιση ωρα για να παρουν χρωμα..!προσπαθηστε να μεινει ζουμι μεσα στο ταψι
θα χρειαστουμε ενα φλιτζανι για την σως γιαουρτιου..!!Αν δειτε οτι δεν εχει προσθεστε αλλο ενα φλιτζανι πριν βγαλετε το φαγητο απο τον φουρνο
Αφηστε να κρυωσουν τα ρολα καλα και μετα βγαζετε το αλουμινοχαρτο κ την λαδοκολλα! κοψτε σε τετραγωνες φετες και ριξτε απο πανω την σαλτσα γιαουρτιου.
Για την σαλτσα
Διαλυστε το αλευρι στο λεμονι και ανακατεψτε με τα υπολοιπα υλικα..τα βαζετε ολα μαζι σε κατσαρολακι και ζεσταινετε σε χαμηλη φωτια ανακατευοντας συνεχως μεχρι να αρχισει να βραζει η σαλτσα..Αφηστε λιγο να πηξει και την κατεβαζετε απο την φωτια πριν σας κοψει..!!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.