Συνταγές
Θαυμάσιο φαγητό! Χοιρινό κότσι στο φούρνο με πατατούλες στην γάστρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ :
1800 κότσι χοιρινό 6 πατάτες 3 σκελίδες σκόρδο 2 πορτοκάλια 2 λεμόνια μουστάρδα όσο θέλουμε μέλι θυμάρι φρέσκο δεντρολίβανο κορφουλες ρήγανη πιπέρι πάπρικα καπνιστή κάρυ αλάτι λίγο λάδι και μερικά κάστανα 1 ποτήρι νερό. Λεμονοφυλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αφού πληνουμε το κρέας το ελέγχουμε να μην έχει τρίχες. Αν έχει το περνάμε από το γκαζάκι. 3 μέρες πριν το μαγειρεύουμε το βάζουμε σέ ένα μεγάλο δοχείο το καλύπτουμε με νερό και βάζουμε 2 κ.σ.αλατι και 2κ.σ ζάχαρη. Το αφήνουμε 2 24ωρα στο ψυγείο με ενα καπάκι. Μετά από 48ωρες το βγάζουμε.
Το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Το αλείφουμε με λίγο λάδι και του κάνουμε ένα μασάζ. Και βάζουμε σέ ένα μπόλ το πιπέρι την πάπρικα το κάρυ λίγο μουστάρδα λίγο μέλι σκόνη σκόρδο και το (πασαλιβουμε) και το βάζουμε μέσα στο ψυγείο. Σε κλειστό ταπερ. Το αφήνουμε εκεί μέχρι την επόμενη μέρα.
Την επόμενη ήρθε η ώρα για να το μαγειρεψουμε. Κοβουμε τις πατάτες σέ ένα μεγάλο δοχείο και βάζουμε λίγο αλάτι μέλι μουστάρδα πιπέρι πάπρικα κάρυ χυμό από πορτοκάλι χυμό από λεμόνι. Στη γάστρα μέσα βάζουμε το χοιρινό και γύρω – γύρω τις πατάτες κόβουμε ένα καλά πλημενο πορτοκαλί σε χοντρές φέτες βάζουμε εδώ και εκεί ταα κάστανα.
Ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω 1 ποτήρι νερό τρωνουμε από πάνω τα Λεμονοφυλλα. Το βγάζουμε στο φούρνο σκεπασμένο στους 170 για 2.5 ώρες. Αφού ψηθεί το αφήνουμε 30’να ηρεμιση. Και σερβίρουμε
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.