Κρεας
Φτιάξτε Πεντανόστιμα κεμπάπ με 3 υπέροχες σάλτσες που θα τα απογειώσουν σε γεύση και θα τα λατρέψετε
ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (700γρ. μοσχαρίσιος και 300γρ. αρνίσιος ή 700γρ. μοσχαρίσιος και 300γρ. χοιρινός) 5 φρυγανιές τριμμένες 1 ντομάτα τριμμένη 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα ή 1 μεγάλο 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 2 κουτ. σούπας ξύδι 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 πιπεριά κόκκινη (Φλωρίνης) ψημένη, ξεφλουδισμένη και λιωμένη στο μπλέντερ ½ κουτ. γλυκού κύμινο […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (700γρ. μοσχαρίσιος και 300γρ. αρνίσιος ή 700γρ. μοσχαρίσιος και 300γρ. χοιρινός)
5 φρυγανιές τριμμένες
1 ντομάτα τριμμένη
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα ή 1 μεγάλο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 κουτ. σούπας ξύδι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη (Φλωρίνης) ψημένη, ξεφλουδισμένη και λιωμένη στο μπλέντερ
½ κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. σούπας πάπρικα
1 κουτ. σούπας πιπέρι καγιέν
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σ’ένα μπωλ, ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να σταθούν για 1-2 ώρες στο ψυγείο. Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα μπιφτεκάκια και τα ψήνουμε είτε στο γκριλ είτε στη σχάρα στους 200οC για 20-30 λεπτά περίπου γυρίζοντάς τα απ’όλες τις πλευρές.
Α) Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς: χτυπάμε στο μπλέντερ 2 ψητές κόκκινες πιπεριές με ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο, 2 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο, 1 κουτ. σούπας ξερό βασιλικό και λίγο αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Β) Σάλτσα μουστάρδας: βάζουμε σ’ένα μπωλ 500γρ. γιαούρτι (ή 400γρ. γιαούρτι + 100γρ. μαγιονέζα), 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, 1κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό, 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μ’ένα κουτάλι και σερβίρουμε.
Αν θέλετε το πιάτο σας να γίνει πιο πικάντικο, μπορείτε να αντικαταστήσετε την πιπεριά Φλωρίνης με κόκκινη καυτερή πιπεριά στο μείγμα για τα κεμπάπ, ή ακόμα να προσθέσετε μερικές καυτερές πιπερίτσες στην σάλτσα ψητής πιπεριάς, σύμφωνα με το γούστο σας.
Δείτε περισσότερα : oliveoil-culture