Συνταγές
Πολύ ιδιαίτερο φαγητό – ένα αλλοίωτικο κεμπάπ με σπαγγέτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Egli Perdiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μείγμα κιμά:
1/2 kg κιμά
1 ψιλοκομμένο κρεμυδι
2 τριμμένα σκορδα
1 κ.γ. τριμμένο ginger
1 κ.γ. Αλάτι
1 κ.γ. meat seasoning( μείγμα μπαχαρικών για κρέας )
1 κ.γ.πιπέρι μαύρο
1/4 φλυτζ. φρυγανιά
1κ.σ. Ghee ( η βούτυρο )
Εγώ έβαλα και 1/2 κ.κι κύμινο
500 γρ σπαγγέτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώστε καλά τον κιμά και χωρίστε σε μπαλάκια . Σε κάθε μικρή δέσμη σπαγγέτι δουλέψτε τον κιμά με βρεγμένα δάχτυλα.
Τοποθετείτε σε λαδωμένα ταψί και μεταξύ τους βάζετε λίγα μακαρόνια για να μην κολλήσουν μεταξύ τους .
Περιχύνετε με την σάλτσα ως εξής:
Σε κατσαρολάκι βάζετε
1 κ.σ. βούτυρο
1 κομμένο κρεμυδι να τσιγαριστή
1 σκόρδο
2 κ.σ πάστα ντοματοπελτε
1 κ.σ πάστα πιπεριάς ( sweet pepper paste)
1 κ.γ ρίγανη η βασιλικό ξηρό
1 κ.γ. 7 spices
αλάτι, 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
3 φλ. νερό ζεστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοχλαστε για 5 λεπτά και περιεχύστε τα μακαρόνια
Μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε και 1/2 φλ. Κρασί άσπρο
Ψήνετε σε 180 C για 40 περίπου λεπτά .
Στα 30 λεπτά ελέγξτε το ζωμό . Αν απαιτηθεί μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα νεράκι και με προσοχή κουνάτε τα μακαρόνια να ξεχωρίσουν . Συνέχιζουμε το ψήσιμο για περιπου 10 λεπτά ακόμα
Η Συνταγή είναι από κ. Egli Perdiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.