Συνταγές
Έτσι φτιάχνουμε τα νοστιμότερα σπιτικά κεμπαπ με αρνίσιο κιμά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτή τη συνταγή για κεμπαπ αποθήκευσε την γιατί θα σου χρειαστεί στο μέλλον. Γίνονται πεντανόστιμα ενώ φτιάχνονται πολύ εύκολα.
Υλικά
2 κρεμμύδια
7-8 κλωνιά μαϊντανός
1 κιλό κιμά αρνί ή μοσχάρι με αρνί μισό μισό
Πιπέρι καγιέν
Πάπρικα γλυκιά
Αλάτι-Πιπέρι
1/2 μπέκιν πάουντερ
2 κουταλιές ξύδι
70 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μούλτι τα κρεμμύδια και το μαϊντανό. Προσέχουμε να τα κόβουμε και δεν τα πολτοποιούμε.
Στη συνέχεια, αναμιγνύουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια, το πιπέρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το μπέικιν και το σβήνουμε με το ξύδι να αφρίσει.
Τέλος ενσωματώνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για 7-8 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια σκεπάζουμε και βάζουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
Όταν παρέλθουν οι 2 ώρες, τα βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε στενόμακρα κεμπάπ, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Για μεγαλύτερη ευκολία τους δίνουμε σχήμα και τα αφήνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Τέλος, τα ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο και όταν ροδίσουν τα γυρίζουμε πλευρά μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
Έτοιμα τα κεμπάπ! Συνδυάζονται τέλεια με πιτούλες και γιαούρτι!
Δες το βίντεο της συνταγής που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!