Ορεκτικα
Φανταστικό Ψωμί γάστρας με φέτα και πράσο όπως το φτιάχνουν στο Μέτσοβο
Υλικά 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο ειδικό για ψωμί 2 φακελάκια μαγιά 1 κουταλάκι ζάχαρη 20γρ αλάτι 50γρ λάδι 720γρ νερό 1 μεγάλο κρεμμύδι η 1-2 πράσα(κομμένα σε χοντρές φέτες) 150 γρ τυρί φέτα 1 κ.σ σπορέλαιο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και αφήνω σε μια μεγάλη λεκάνη το μίγμα να μείνει για 12 ώρες […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο ειδικό για ψωμί
2 φακελάκια μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
20γρ αλάτι
50γρ λάδι
720γρ νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι η 1-2 πράσα(κομμένα σε χοντρές φέτες)
150 γρ τυρί φέτα
1 κ.σ σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και αφήνω σε μια μεγάλη λεκάνη το μίγμα να μείνει για 12 ώρες τουλάχιστον το αφήνω όλη την νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα ανάβω τον φούρνο πάνω κάτω στους 250 βαθμούς και τοποθετώ μέσα μια γάστρα σκεπασμένη ώσπου να πιάσει τους 250 βαθμούς
Σε αυτό το διάστημα παίρνω το μίγμα το οποίο είναι αρκετά υγρό και το τοποθετώ πάνω στο πάγκο μου που έχω προσθέσει αλεύρι ρίχνω το κρεμμύδι η το πράσο (αφού το έχω τσιγαρίσει με μια κουταλιά σπορέλαιο) και την φέτα και αρχίζω να δουλεύω το ζυμάρι διπλώνοντας προς τα μέσα προσθέτω όσο αλεύρι πάρει ώστε να στεγνώσει η ζύμη μου
Θα μας πάρει 3 4 λεπτά με το δίπλωμα θα γίνει αφράτο δεν θέλει ζύμωμα Το αφήνω να ξεκουραστεί και όταν η γάστρα είναι έτοιμη βάζω το ψωμάκι μέσα με τις διπλές προς τα πάνω
Το βάζω με λαδόκολλα μέσα στη γάστρα Την σκεπάζω και ψήνω για 40 λεπτά στους 250 βαθμούς στην συνέχεια ανοίγω το καπάκι και ψήνω στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει χρώμα Όταν γίνει το ακουμπάω σε μια σχάρα Καλοφαγωτο
Αλεύρι βάζω κίτρινο ή ότι άλλο θέλετε έχω κάνει πολλούς συνδυασμούς Μπορούμε να βάλουμε σουσάμι από πάνω Μαγιά μπορούμε να βάλουμε και την μισή ποσότητα και θα γίνει πιο σφικτό Η επιτυχία είναι σίγουρη